בנקאות דיגיטלית אפליקציות של הבנקים

בנקאות דיגיטלית אפליקציות של הבנקים

מאמר מערכת של אתר bankim אתר הבנקאות האובייקטיבי של ישראל 

לצד סגירת סניפי בנקים בהם ניתן שירות אישי על ידי פקיד בבנק והשאיפה הלגיטימית של הבנקים להקטין הוצאות וליישר קו עם שירותי הבנקאות הדיגיטלית בעולם האם זה עושה טוב ללקוח ? 

האם הלקוח מצליח לחסוך כסף ? תכנון פיננסי אישי לאנשים שרוצים לקבל יותר מהכסף שלהם – מוסמכי cfp יבצעו עבורכם תכנון פיננסי ובדיקת חשבון בנק , תכנון חיסכון והוצאות לקבלת ערך מוסף מהכסף שלכם . הדרכה על אפליקציות וכלים דיגיטליים של הבנק

 

ראשית שנות האלפיים – אתרי האינטרנט של הבנקים עולים לאוויר

אתרי האינטרנט של הבנקים לצד אפליקציות של בנקים בישראל התפתחו במקביל לריצה המטורפת של הכלים הדיגיטליים בעולם והתפתחות הבנקאות והכלים הדיגיטליים בעולם ושיא המהלך בישראל היה מבחינתי פתיחת בנק פפר של בנק לאומי המיועד להפעלה באמצעות טלפון סלולארי ויפעל החל מנובמבר 2017  ללקוחות פרטיים בלבד שהפכו מאז תספורות הטייקונים לילדים המועדפים של הבנקאות הישראלית . אז בנק דיגיטלי כבר יש לנו .

במקבל להשקת הבנק הדיגיטלי  , בנק פפר של בנק לאומי , ממשיך בנק מזרחי למשוך לקוחות תחת הסיסמא של שירות אישי עם בנקאי אישי בסניף. מנכל בנק הפועלים אריק פינטו הכריז  "יש למעלה ממיליון לקוחות המנהלים את עיקר פעילותם באמצעים דיגיטליים, ומספר זה צפוי להכפיל את עצמו עד שנת 2020. כבר כיום 60% מלקוחותינו מבצעים פעילות פיננסית בערוצים הדיגיטליים השונים, ואנו צופים כי עד לשנת 2020 המספר יעמוד על 90%."  12.10.2015 www.news1.co.il

 

 

אז למה הבנקים רצים לכלים הדיגיטליים עד הקמת נרכזי הדרכה לשימוש בבנקאות דיגיטלית של לאומי תחת הכותרת דיגיטל.il ? רווחיות שירותיות ורצון להראות בחזית הטכנולוגית. די להיזכר  בפרסומות על סוכני הביטוח של חברת הביטוח תשעה מיליון על מנת להבין מה קורה לגוף שתדמיתו החדשנית נשחקת 

בשנת 2014 פרסמה חברת הייעוץ מקנזי מאמר שבו העריכה כי השינוי הדיגיטלי יביא ל -30% מההכנסות של בנק אירופי אופייני, בעיקר במוצרי מחזור גבוה כגון הלוואות אישיות ותשלומים (1).

מחקר נוסף שפורסם בארצות הברית (2) בשנת 2014 ושכיום ניתן לראות את תחזיותיו על סף התגשמות הציג 4 הנחות עבודה לפי סקר שבוצע  כי 27% מהאמריקאים יישקלו לעבוד עם בנק ללא סניפים . אחוז שנשמע דמיוני לו הסקר היה מתקיים לפני עשר שנים . לא יותר . 

 

אז מה עושים הבנקים בישראל

בנק לאומי מוביל את התחום  , לפחות בתודעה הציבורית. הוא מציע ללקוחות הבנק להרשם להדרכה אישית עם נציג דיגיטל בסניף. מה שנקרא האפליקציה באה ללקוח. ההנגשה שבא נוקט בנק לאומי היא ללא ספק צעד חשוב להטעמת אפליקציות וכלים דיגיטליים ללקוחות ותשפיע אולי גם על הנגשת כלים דיגיטליים ביתר הענפים ומהווה ללא ספק אתגר לחברות הביטוח וקרנות הפנסיה שמנהלות חלק לא מבוטל מכספי החיסכון של הציבור בישראל ומתחרים עם הבנקים על כספי השקעות כספי חיסכון ותוכניות חיסכון לכל ילד של ביטוח לאומי .

 

ומה זה עושה ללקוח  ? 

כנראה עוד מוקדם לשפוט . לאמא שלי יש טלפון נוקיה של פעם והיא מסרבת בתוקף להחזיק  בטלפון חכם. הכספומט הוא שיא הטכנולוגיה מבחינתה. אנו רצים לשאול האם הכלים עוזרים ללקוח לנהל את כספו בצורה יותר חכמה  , לבצע תכנון פיננסי מקיף ולהגדיל את התשואה על כספו ולהנות מכל שקל יותר ממה שניתן .

 

אז מה מומלץ לעשות  ? 

לשלב . האמת היא תמיד באמצע ולכן שילוב של ייעוץ כלכלי ותכנון פיננסי למשקי בית עם מודעות לתקציב אישי , תכנון פיננסי וקבלת ייעוץ פיננסי מתמשך היא המפתח.

תודה על הפניה לאתר בנקים ! אתר בנקים נמצא בבעלות פרטית מלאה והשירותים באתר כרוכים בתשלום . אנא השאירו פרטי התקשרות ונציג מקצועי יחזור אליכם עד סוף יום העסקים.

(1)

http://www.mckinsey.com/business-functions/digital-mckinsey/our-insights/the-rise-of-the-digital-bank

(2)

https://www.accenture.com